09-04-2014

Long Mornings

Vorig jaar waren Sara, Manon en ik weer eens aan het genieten van één van onze €1-ontbijtjes bij de Hema, toen we besloten om er pancakes bij te bestellen. Want kom op, pancakes bij je ontbijtje is toch wel heel erg lekker. Helaas waren het lang niet zulke lekkere pancakes als we verwacht hadden (ze werden opgewarmd in de magnetron...), maar sindsdien ben ik wel op zoek naar hét ultieme recept om dan wel lekkere pancakes te maken. Ik geloof dat ik het zojuist gevonden heb, en ik wil het graag met jullie delen! Het recept wat ik deel is te gebruiken voor ongeveer 6 pancakes, het hangt ervan af hoe groot je ze maakt. Wat je nodig hebt:

125 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel basterdsuiker
1 geklopt ei
1 eetlepel gesmolten boter
150 milliliter halfvolle melk

Mix deze ingrediënten door elkaar en je eindigt met een wat dikker beslag. Per pancake doe je ongeveer één grote eetlepel van het beslag in de pan en je bakt elke pancake totdat hij goudbruin is. Als je meerdere pancakes tegelijk in de pan doet, ben je eerder klaar en zijn je pancakes dus minder afgekoeld. Ik heb de pancakes, zoals je op onderstaande foto kunt zien, opgegeten met slagroom, cranberries en aardbeien, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf weten wat je erop doet. Alhoewel aardbeien wel echt een aanrader zijn. :)

Helaas kon ik maar één goede foto maken, want na deze foto was de slagroom gesmolten en van de pancakes afgegleden., waardoor het er allemaal wat minder charmant uitzagen. Gelukkig waren ze alsnog ontzettend lekker!

19 opmerkingen:

  1. Hmm... Dat klinkt lekker! Ook zo'n fijne foto erbij, haha! Heb helaas net ontbeten, ander keertje dan maar! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm ziet er heerlijk uit! Ik ga het snel een keer uitproberen! Maar hoe maak je ze zo klein?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet ongeveer één eetlepel per pancake gebruiken, en doordat het beslag wat dikker is vloeit het niet zo uit en blijft het klein! Succes. :)

      Verwijderen
    2. Oehh dat ziet er lekker uit! Vooral lekker in de ochtend in het weekend! Kisses

      Verwijderen
  3. Whaat! Dit ziet er echt heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh jummie dit ziet er heerlijk uit zeg.
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Súper lekker! ;) Bedankt voor je comment!
    liefs,
    tjalyn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammie! Klinkt als een goed zondagochtend ontbijtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahaha, 1 euro ontbijtjes van de Hema: gotta love it! Maar dit ziet er natuurlijk veel lekkerder uit. Ga het zelf ook een keertje proberen, want vind zulke American pancakes stiekem veel lekkerder dan de dunne Hollandse variant. PS. Leuke blog heb je trouwens! Zag 'm net pas voor het eerst, maar kom zeker nog een keertje terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, super lekker! Ik vind pancakes altijd heerlijk als ontbijt of lunch - of gewoon altijd haha :) xo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. looks so delicious! craving some now!:D

    BeantwoordenVerwijderen