29-03-2014

DIY | Homemade Icetea

Persoonlijk vind ik een glas koude ijsthee, het liefst voor de helft gevuld met citroenschijfjes en ijsklontjes, hét ultieme drankje voor in de tuin op warme dagen. En aangezien de periode tot de zomer elke dag weer een stukje verkort wordt, deel ik vandaag mijn ontzettend makkelijke DIY voor ijsthee met jullie.


 Bedenk eerst welke hoeveelheid ijsthee je wilt maken en breng die hoeveelheid water vervolgens aan de kook. Maak er dan thee van. Ik heb gewoon normale thee gebruikt, maar ik bedenk nu da het waarschijnlijk ook prima kan met groene thee!

 Om je aankomende ijsthee smaak te geven, is het handig om suiker in de thee te doen. Je kan de hoeveelheid suiker natuurlijk helemaal zelf beslissen, maar ik adviseer om er behoorlijk wat in te doen, zeker meer dan je gemiddeld in een theekopje of theepot doet. Het zou zomaar kunnen dat als je dat niet doet de ijsthee nogal flauw uitvalt. Jup, helaas spreek ik uit ervaring. Dus laat de gezonde toer héél even los en gooi er maar een paar scheppen suiker in.

 Laat de hete thee afkoelen tot kamertemperatuur, en zet de hetgene waar de thee inzit daarna in de koelkast. Ik had een hele pot thee gezet en moest ongeveer drie uur wachten totdat het helemaal koud was- let dus op dat je de ijsthee ruim van tevoren maakt!

 Doe de ijsblokjes in de diepvries en wacht totdat de thee helemaal afgekoeld is.

 Als je ijsthee helemaal afgekoeld is, kun je de ijsblokjes uit de diepvries halen en een citroen in schijfjes snijden. Giet je eigengemaakte ijsthee in een hoog glas met ijsblokjes en citroenschijfjes, en dan is het uiteraard tijd om te genieten van je homemade ice tea!

14 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ga ik een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehh nu heb ik echt zin in ice tea :)
  xx Julie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk, vooral met dit lente weertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke DIY! Die laatste foto is heel mooi, ziet er erg lekker uit :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Dit ga ik een keertje met groene thee doen, handig voor in de zomer!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super toffe DIY! Dat ga ik zeker eens proberen, heb nu zo'n Icetea Limonade en dat is ook best lekker maar dit lijkt me iets budget vriendelijker hihi!

  xxx Saranda
  Sarandipity, Fashion & Lifestyle blog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke DIY en ook leuk geschreven! Ik ga het binnenkort is uit proberen. Laatst maakte ik Citroen limonade maar ohh dat was zo zuur!

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lekker zeg, lijkt me erg leuk om snel eens uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me heel lekker, zeker met deze temperatuur :D

  BeantwoordenVerwijderen