28-12-12

Blog tips

Kies een makkelijke, algemene blognaam. De naam moet makkelijk te onthouden zijn en zich niet focussen op één onderwerp (bijv. 1beauty123) als je nog niet zeker weet waar je over wilt bloggen of later misschien over een ander onderwerp wilt gaan bloggen.
Kies een mooi design. Een design is het eerste wat mensen zien als ze je blog bezoeken, maak het overzichtelijk en rustig en zorg dat de eerste indruk positief is.
Use correct grammar! Probeer zo min mogelijk spelfouten te maken, en blog alleen in een andere taal als je weet dat je die taal goed beheerst.
Zorg voor mooie foto's. Het moet duidelijk zijn waar het om gaat, en maak ze het liefst zo groot mogelijk.
Schrijf geen overdreven lange lappen tekst, maar schrijf ook weer niet te weinig (tenzij je natuurlijk een blog hebt die om alleen maar columns op alleen maar fotografie draait).✿ Je kunt je blog bekender maken door social media of door op andere blogs te reageren. Gewoon reageren dus, niet volspammen! En ook niet het 'Ik volg je, volg je terug?' Zo krijg je namelijk volgers die je alleen volgen voor een followback, en heb je misschien wel 80 volgers maar hoogstens 40 pageviews per dag omdat de helft je blog eigenlijk helemaal niet interessant vindt.
De belangrijkste: Blijf origineel! Zorg ervoor dat je lezers jouw blog duidelijk kunnen onderscheiden van andere blogs - op een positieve manier natuurlijk.
De foto komt van Weheartit.

8 opmerkingen:

 1. Goeie tips! vooral de laatste twee, ik word altijd echt gek van dat soort mensen die mij willen volgen als ik hun ook volg. Soms zeg ik het wel in een reactie dat ik iemand ga volgen, omdat ik het zelf ook leuk vind als ik dat lees. Maar dan vraag ik niet hetzelfde terug. Je moet mij alleen maar volgen als je het leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips!
  Bloggen lijkt makkelijk maar je ziet toch veel fouten!
  Bij slechte foto's knap ik meteen af

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig ja! Ben pas begonnen, dus hier kan ik wel wat mee :)
  Ik blog nu in het Engels, maar ga denk ik bij elke post het 'verhaaltje' in het Nederlands en Engels zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel handige tips! Ik ben ook nog niet zo lang bezig dus ze komen wel van pas. Thanks voor de tips :)
  Liefs Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super leuk gedaan! en zeker waar kan er ook niet heel goed tegen dat volg jij mij dan ik jou ook haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede (en ook wel handige) tips allemaal! :)

  BeantwoordenVerwijderen